BMW M-Serie plakett vákuumos megfogó


Vákuumos plakettmegfogó - 58%-os selejt-csökkentés TT ENGINEERING módra.

Megrendelőm kezembe nyomott egy M-es BMW váltógomb plakettet és közölte, hogy ugyan nincs meg a plakett 3D-s modellje, de tervezzünk és gyártsunk megfogó készülékeket az adott plaketthez, amit a váltógomb festéséhez használt 12 állásos körasztalos tamponnyomó gépre szerelnek fel.

Ehhez ugyebár először is megrajzoltuk a plakett 3D-s modelljét, ami nem volt egy egyszerű feladat, mivel ez is, mint minden autóalkatrész túlnyomórészt szabad felületekből áll (hozzáértők joggal kérdezhetik, hogy miért nem szkenneltettük be 3D szkennerrel: megpróbáltuk, de nem a kívánt eredményt kaptuk). Ezután terveztünk egy minden irányba állítható, pozicionálható vákuumos megfogó készüléket, melyet azonnal fel is szereltek és hónapok óta használják.

Ennek a készüléknek is, mint minden általunk gyártott és átadott berendezésnek is természetesen van alkatrész katalógusa, és teljes dokumentációja, mely segítségével a kopóalkatrészek bármikor újra rendelhetőek, a zökkenőmentes működés biztosítása érdekében, ami ugyebár elengedhetetlen az autóiparban.

A lényeg az, hogy az eredeti megfogók egyáltalán nem voltak pontosak és nem is lehetett semmit állítani rajtuk. Így a selejt ezen a gépen 70% volt műszakonként, ami hatalmas szám.

Az általunk tervezett és gyártott megfogókkal sikerült a selejt számot 12%-ra csökkenteni, ami nagyon jó eredménynek mondható. Ez a 12% is a körasztal léptetésének pontatlanságából adódik, mivel az maradt az eredeti.


Vákuumos megfogó
Vákuumos megfogó
Vákuumos megfogó
Vákuumos megfogó
Vákuumos megfogó
Vákuumos megfogó

További referencia munkáink