AUDI MLB EVO KAPOCSPRÉS


Érdekes feladattal keresett meg egyik megrendelőnk. A feladat az volt, hogy az AUDI MLB EVO automataváltó váltókarjának bőr borítású felső paneljére utolsó munkafázisként fel kell préselni 2db kapcsot, amelyek majd az autóban rögzítik a váltókaron a panelt. Ez a kapocspréselési munkafázis eddig is megvolt, csak német és cseh készülékekkel végezték, aminek annyi volt a hatalmas problémája, hogy a dolgozónak a kapcsokat „vakon” kellett a fészekbe helyezni, mivel a kapocsfészkek fejjel lefelé álltak. Ráadásul az egész munkafolyamatot egy 40mm löketű kézi présre tervezték és azon is végezték, tehát túl sok hely nem volt a „vakon manőverezésre”.

Azt kérték tőlünk, hogy tervezzünk és gyártsunk le egy jobbos és balos készülékpárt, hogy a kapcsok behelyezése ergonomikus, a dolgozó számára jól látható és elérhető helyzetben történjen.

A fejtörést számunkra az adott prés 40mm-es lökete okozta, ugyanis a kapocsfoglalat átfordítására mindössze 20mm-ert használhattunk fel a rendelkezésre álló 40mm-ből, mert a függőleges irányú préseléshez minimum 20mm-re volt szükség. A folyamatot úgy kell elképzelni, hogy a prés felső helyzetéből indulva a kar meghúzása először a foglalat helyzetbefordítását, majd a löket felétől a függőleges irányú préselést végzi.

Természetesen, mint minden irodánk által tervezett géphez, készülékhez, úgy ehhez is készült szerelési ábra, alkatrészjegyzékkel, mely átadásra került a beüzemelés során.


AUDI MLB EVO KAPOCSPRÉS
AUDI MLB EVO KAPOCSPRÉS
AUDI MLB EVO KAPOCSPRÉS
AUDI MLB EVO KAPOCSPRÉS
AUDI MLB EVO KAPOCSPRÉS
AUDI MLB EVO KAPOCSPRÉS

További referencia munkáink